Vrienden van Heidelberg en Dordrecht

Voorlichting

Voorlichting over de stichting

Zending in Duitstalige gebieden en Turkije. Zo kun je ons werk samenvatten. Uit Duitsland mochten we in het verleden rijke schatten ontvangen: de geschriften van Luther, het Schatboek de Heidelbergse Catechismus, en andere. We zien het als een ereschuld om aan het Duitsers volk van nu goede boeken uit de reformatorische en puriteinse traditie ‘terug’ te geven. Daarvoor zijn donaties en sponsors uit de gereformeerde gezindte nodig. We willen graag bekendheid geven aan ons werk. Op verschillende manieren wordt u geïnformeerd, in de hoop uw belangstelling te wekken:

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief verschijnt drie keer per jaar. U wordt van stap tot stap op de hoogte gehouden van ons werk voor Duitsland en Turkije. Nieuwe nieuwsbrieflezers ontvangen als welkomstgeschenk het boek Van Heidelberg naar Dordrecht en terug. Zeventien verhalen uit het volle leven over de waarde van de Heidelbergse catechismus.

Website

Onze website wordt van tijd tot tijd geactualiseerd. U vindt de relevante informatie en wat u nog mist kunt u navragen bij de stichting, nummers zie elders. Ook kunt u zich hier inschrijven voor het gratis welkomstboek, de nieuwsbrief of stadswandelingen. Aarzel niet om contact met de secretaris op te nemen als u vragen heeft.

Voorlichting en presentatie

Onze voorlichters zijn u graag van dienst voor een powerpoint-presentatie over het doel en het werk van onze stichting. Als die gehouden is, heeft u een compleet beeld van het werk van onze stichting. Wij bezoeken uw kerkelijke verenigingen, ouderen- en jongerendagen en scholen. U ervaart direct waarvoor de collecte (niet verplicht) bestemd zal zijn! In overleg met u kiezen we de powerpoint-presentatie die bij uw groep past. Beschikbaar zijn de informatieve pp-presentaties: ‘Heidelberg en Dordrecht’, ‘Schatten uit Duitsland’, ‘Tien spiegels van Herr Käthe’.

Beurzen en markten

Vaak zijn we vertegenwoordigd op beurzen die uitgaan van de gereformeerde gezindte. Ook bezoeken wij wel gemeentedagen en –markten. Goed om elkaar daar te ontmoeten, een praatje te hebben en van de boekentafel (winkelprijzen) mee te nemen wat u nodig heeft. Of gewoon even een afspraak maken voor een bezoek aan uw gemeente of groep.

Thema-reizen

Jaarlijks organiseren wij een themabusreis naar Duitsland en andere reformatorische bronlanden. De laatste jaren waren de thema’s De laatste jaren waren de thema’s ‘Het geloof van Maarten Luther’ en ‘Het geheim van de Reformatie in voor-en tegenspoed ’ maakt kennis met de rijke historie van de reformatie en ervaart de plekken waar het allemaal gebeurde.

Stadswandelingen

In Dordrecht en Middelburg worden regelmatig stadswandelingen georganiseerd onder leiding van een gids. Al wandelend maakt u kennis met de kerkgeschiedenis van die plaats. Als bijdrage vragen we een vrijwillige gift voor onze stichting.

Voorlichters

  • Dhr. G. Verhoef, E-mail : gverhoef@kliksafe.nl; Tel : 010-4512343.
  • Dhr. P.C. Beeke (vnl. Zeeland), E-mail : p.c.beeke@kliksafe.nl; Tel : 0118-633828.  
Presentatie stichting

Wilt u een voorlichting aanvragen?

Meer informatie over voorlichtingen
Wilt u ons steunen?

Help mee boeken vertalen voor onze buren!

Wordt vriend

Onze doelstelling:

Vertalen naar de Duitse taal

Vertalen

naar de Duitse taal
Gods woord in Duitstalige gebieden

Gods woord

in Duitstalige gebieden