Vrienden van Heidelberg en Dordrecht

Actueel

18 april 2023

Stadswandeling met als thema ‘De Nationale Synode 1618 – 1619’

Sinds 2016 zijn er in de binnenstad van Dordrecht georganiseerde themawandelingen. Onder de bezielende leiding van onze stadsgids in Dordrecht, Jan Rietveld, worden deze stadswandelingen ten bate van onze Stichting gehouden. Soms wandelt zijn vrouw ook mee.

Dordrecht is een van de oudste steden van Nederland en gelukkig is er nog veel bewaard gebleven wat interessant en bezienswaardig is. Ook kent deze stad een enorm rijke en belangrijke geschiedenis op het kerkelijke en bestuurlijke vlak. De eerste vrije Statenvergadering vond hier in 1572 plaats in het nu nog te bezichtigen Hof, een voormalig Augustijnenklooster. Twee jaar later volgde al een belangrijke kerkvergadering en nog vier jaar later, in 1578, was er een Nationale Synode van de Zuidelijke en Noordelijke Nederlanden.

Maar de focus van Jan Rietveld ligt uiteraard op de eerste grote internationale Synode van Dordrecht, gehouden in 1618 en 1619. Tijdens deze Synode moest de gereformeerde leer veiliggesteld worden en werd het besluit genomen om een nieuwe Bijbelvertaling te realiseren: de onder ons zeer gewaardeerde en veelvuldig gebruikte Statenvertaling.

Jan Rietveld is gewoon de rondwandelingen te starten bij de Grote Kerk en neemt het vooraf aangemelde gezelschap mee voor een boeiende en leerzame wandeling door de oude binnenstad. Bijzonder aanbevolen voor kerkenraden (met eventuele echtgenotes) en andere vrienden van Heidelberg en Dordrecht voor een samenbindende middag.

Belangstelling?

Zie voor meer informatie onze website www.svvhed.org en maak een afspraak met Jan. Zijn emailadres is rietveldjj@solconmail.nl en zijn telefoonnummer 078-6180040.

D.V. zaterdag 13 mei hoopt Jan zijn eerste rondwandeling te houden. Ook in Middelburg worden stadswandelingen gehouden onder leiding van P.C. Beeke. 

Van alle wandelingen is de opbrengst bestemd voor het werk van onze Stichting.

PS: Vergeet u niet een donatie over te maken?

doneren

Terug naar het overzicht

Presentatie stichting

Wilt u een voorlichting aanvragen?

Meer informatie over voorlichtingen
Wilt u ons steunen?

Help mee boeken vertalen voor onze buren!

Wordt vriend

Onze doelstelling:

Vertalen naar de Duitse taal

Vertalen

naar de Duitse taal
Gods woord in Duitstalige gebieden

Gods woord

in Duitstalige gebieden