Vrienden van Heidelberg en Dordrecht
Die Hoffnung der Puritaner - Iain H. Murray

Die Hoffnung der Puritaner

Iain H. Murray

€13,90

Opwekking en profetie, begrijpen van de puriteinse theologie

In grote delen van het christendom verspreidt zich steeds meer een pessimistisch wereldbeeld. Is er nog een toekomst voor het christendom in de wereld of worden de vooruitzichten uitsluitend gekenmerkt door eindtijdverval en verval? Kunnen we nog steeds opwekking verwachten of zijn de tijden daarvoor voorbij?

Het antwoord op deze vragen is nauw verbonden met het begrip van Bijbelse profetie. Iain H. Murray traceert met zijn gebruikelijke grondigheid en kennis dat de puriteinen hoopvol en vol vertrouwen naar de toekomst keken. Want hun begrip van profetie culmineerde in grote zendingsijver en de hoop op opwekking. En zo was het precies de puriteinse theologie die de weg bereidde voor de zendingsbewegingen van de 19e eeuw.

Het boek is een moderne klassieker over het onderwerp eschatologie en de leer van de laatste dingen. Het introduceert de lezer in een nuchtere, bijbelse kijk op de toekomst. Het bevat ook een hoofdstuk over de visie van Charles H. Spurgeon op profetie.

Iain H. Murray - Schots predikant, medeoprichter van de Banner of Truth Trust en voormalig assistent van Martyn D. Lloyd-Jones - is auteur van het boek Banner of Truth. Lloyd-Jones - is de auteur van vele theologische en kerkhistorische verhandelingen. Hij is bij Duitse lezers bekend door zijn boeken Spurgeon as No One Knew Him, Jonathan Edwards - A Teacher of Grace en The Great Revival en The Great Revival.

Softcover, 420 Bladzijde
ISBN: 978-3-948475-81-9

Lees meer

Recent verschenen

Bekijk alle boeken


Presentatie stichting

Wilt u een voorlichting aanvragen?

Meer informatie over voorlichtingen
Wilt u ons steunen?

Help mee boeken vertalen voor onze buren!

Wordt vriend

Onze doelstelling:

Vertalen naar de Duitse taal

Vertalen

naar de Duitse taal
Gods woord in Duitstalige gebieden

Gods woord

in Duitstalige gebieden