Vrienden van Heidelberg en Dordrecht
Das Heilshandeln Gottes - Benjamin B. Warfield

Das Heilshandeln Gottes

Benjamin B. Warfield

€13,90

In deze theologische klassieker onderzoekt B. B. Warfield de vraag hoe de mens gered wordt. Redt hij zichzelf (naturalisme), redt God hem (supranaturalisme) of zijn beide betrokken? Het is gemakkelijk om te zeggen dat God alleen redt. Maar hoe ziet zo'n supranaturalisme er in zijn consistente vorm uit? Is redding nog steeds door en door Gods werk als de kerk wordt verheven tot middelaar van redding? En hoe kan de bewering dat het God is die redt in overeenstemming gebracht worden met de bewering dat Jezus voor iedereen gestorven is als niet iedereen gered wordt?

Warfield navigeert de lezer respectvol en op hoog niveau door de belangrijkste systematische verslagen van verlossing zoals die door het reguliere christelijke geloof worden gedefinieerd en voorgestaan. Hij werkt op meesterlijke wijze de verschillen tussen de verschillende visies uit, laat de implicaties zien voor de andere centrale waarheden van het Christelijk geloof en probeert de lezer te winnen voor een Bijbelse kijk op Gods reddende handelen.

Benjamin B. Warfield (1851-1921), beroemd en legendarisch als de "Leeuw van Princeton", wordt vandaag de dag nog steeds gezien als een van de meest bekwame en geleerde theologen van het begin van de 20e eeuw, die het oude Bijbelgelovige protestantse geloof de moderne tijd in katapulteerde en het krachtig verdedigde tegen de aanvallen van de liberale theologie.

Gebonden, 256 pagina's
Formaat: 15 x 22,7 cm
ISBN: 978-3-948475-77-2
Nr. 819.777

Lees meer

Recent verschenen

Bekijk alle boeken


Presentatie stichting

Wilt u een voorlichting aanvragen?

Meer informatie over voorlichtingen
Wilt u ons steunen?

Help mee boeken vertalen voor onze buren!

Wordt vriend

Onze doelstelling:

Vertalen naar de Duitse taal

Vertalen

naar de Duitse taal
Gods woord in Duitstalige gebieden

Gods woord

in Duitstalige gebieden