Bent u een vriend van Heidelberg en Dordrecht?

Uitgeverijen Duitsland

Uitgeverij 3L Duitsland

Lezen, Leren en Leven is het motto van Friedheim Anhuth, directeur van 3L Verlag (Waldems). Vanaf 2004 tot op heden mogen wij intensief en in goede verstandhouding samenwerken met deze organisatie. Onder de meer behoudende christenen in Duitsland heeft 3L een goede naam opgebouwd. Voor de Stichting Vrienden van Heidelberg en Dordrecht is de Puritäner collectie op de markt gebracht. Reeds verschillende Puriteinse werken zijn geselecteerd, vertaald en gedrukt, en worden nu via deze Puritäner serie aangeboden. Ook is er veel belangstelling voor de Bijbelverklaring van Matthew Henry. De eerste druk is nagenoeg uitverkocht.

Reformationsgesellschaft Heidelberg (RGH)

De RGH is geen uitgeverij, maar een stichting die de geestelijke erfenis van de Reformatie in de Duitstalige wereld ‘opnieuw wil beleven en in de christelijke gemeenten opnieuw wil doen gelden’. De stichting heeft enkele speerpunten: de vijf sola’s van de Reformatie, het zingen van psalmen in plaats van gezangen en het gebruik van de Heidelbergse Catechismus. Om deze punten te verwezenlijken, wordt onder andere eenvoudige geestelijke lectuur gepubliceerd.

Zendingsorganisatie Voice of Hope Duitsland

In 2015-2016 hebben we steeds frequenter contact gekregen met Missionswerk Voice of Hope te Gummersbach / Reichshof-Mittelagger. Deze organisatie doet niet alleen zendingswerk over heel de wereld (zoals onder bootvluchtelingen op Sicilië), maar coördineert ook de uitgave van Schriftgetrouwe boeken en cd’s. Met name met dhr. Niko Derksen en de Nederlandse Lydia Roukens zijn er warme contacten.

Uitgeverij  Betanien Duitsland

Het door ons zo gewaardeerde boekje Gebedsgestalten van ds. F. Bakker is sinds 2009 ook op een andere wijze uitgegeven. Het verscheen als hoorboek op CD en MP3 bij uitgeverij Betanien Verlag te Augustdorf

Uitgeverij CLV Duitsland

In mei 2013 waren de secretaris en bestuurslid G. Mostert met de heer Hugo van Woerden
in Bielefeld op bezoek bij CLV. Deze grote en bloeiende uitgeverij van de broeders van de Vergadering van Gelovigen is naar Nederlandse en Duitse begrippen conservatief te noemen. Naast boeken van Spurgeon en Jonathan Edwards heeft CLV  recent ook “De vrouw met het Boek” van mw. Mijnders-van Woerden uitgebracht. Met de eigenaar-directeur Wolfgang Bühne werd afgesproken dat er twee werken van Luther door de stichting zouden worden vertaald, en bij CLV uitgebracht.
Deze twee verschenen werken, een dagboek over het gebed en een troostboek voor zieken, bevatten citaten van Luther, die op zorgvuldige wijze door de heer H. van Woerden geselecteerd en verzameld zijn.Tijdens een recent bezoek mochten wij Peter Lülling, Philip Bühne en Olivier Reichel ontmoeten.    

Uitgeverij Lichtzeichen Duitsland

Om ook voor een lage en daardoor interessante prijs grotere aantallen boeken te kunnen verspreiden in Duitsland zijn we in 2011 met de christelijke boekhandel Lichtzeichen in zee gegaan. We hadden de heer Anhuth van 3L gevraagd of hij ook pocketboekjes in een lage prijsklasse op de markt wilde brengen, maar Anhuth vond dat beter passen bij de firma Lichtzeichen (te Lage) waar hij mee bevriend is. Lichtzeichen wordt bestierd door dhr. Walter Bär en zijn zoon.
Vandaar dat wij het boekje Genade in overvloed van Bunyan in pocketvorm bij Lichtzeichen in de verkoop hebben gebracht. Deze actie mocht in korte tijd het verkoopcijfer omhoog brengen tot ongeveer 2.500 exemplaren.

Uitgeverij Samenkorn Duitsland

Een doelgroep voor ons zijn ook de Rusland-Duitsers, maar deze mensen kopen hun boeken bij hun eigen uitgeverij en drukkerij Samenkorn te Steinhagen, opgericht in 2002. Hun doel is om gemeenten en particulieren in Duitsland, maar ook in Rusland, van goede Bijbelse lectuur te voorzien. In 2012 heeft de stichting contact gezocht met Jakob Penner, de directeur van Samenkorn. Ook zijn er contacten met medewerkers Eduard Ens en mw. Hildebrandt. In mei van dat jaar zijn er 500 boeken afgeleverd van de Pelgrimsreis voor jongeren. Dit bekende boek van Bunyan, vertaald door de stichting, mocht in samenwerking met de John Bunyan Stichting tot stand komen. Tot grote blijdschap van de stichting is er een deur geopend naar deze Rusland-Duitsers die ethisch zo dicht bij ons staan. 

Uitgeverij Gruch Duitsland

In het jaar 2003 is de stichting begonnen met het uitgeven van reformatorische boeken in samenwerking met de uitgever Karl Jochen Gruch te Titz-Rödingen. Maar in verband met de beperkte mogelijkheden van deze zeer kleine uitgever, adviseerde hij zelf om de verdere activiteiten in samenwerking met 3L Verlag te ontplooien.

Uitgeverij Anadolu Offset Turkije

Vanaf 2008 werden onze boeken in Turkije uitgebracht door uitgeverij Idefix, tot aan ons bezoek bij de drukker in Istanboel in mei 2011. Tijdens dit bezoek hebben we goede en voordelige afspraken kunnen maken met Anadolu Offset (Istanboel). We hopen op een goede en vruchtbare samenwerking met mijnheer KarataƟ, de eigenaar van deze enige christelijke drukkerij in Turkije

 Het doel van de stichting is om met meerdere uitgeverijen in Duitsland samen te werken om zodoende de verschillende doelgroepen te kunnen bereiken. Eenieder die in het Duitstalige gebied onze boeken waardeert en meehelpt te verspreiden beschouwt de stichting als vrienden van Heidelberg en Dordrecht. Duitsland is een groot land en totaal niet te vergelijken met de Nederlandse kerkelijke situatie. Meer en meer blijkt Nederland een calvinistisch eiland te worden in Europa. De Heere heeft door Zijn genade ervoor gezorgd dat ondanks alle verschillen en droevige verdeeldheid er toch in Nederland een volk is gebleven dat onze formulieren van enigheid hoogacht, wil bewaren en verspreiden.